Ed Grisamore

Gris: Triva is cool, not cruel

When poet T.S. Eliot wrote “April is the cruelest month,’’ surely he wasn’t referring to today’s round of Monday Morning Trivia.

The Gris Quiz is back in front of your eyes after a brief spring break.

1. Egerton Swartwout was the famous New York architect who designed the Macon City Auditorium. It opened 90 years ago in 1925 and has one of the largest copper domes (152 feet in diameter) in the world. Which of the following did Swartwout NOT design?

(A) Missouri state capitol. (B) Montsec American Monument in France. (C) Yale Club in New York. (D) I-75 and I-16 interchange in Macon.

2. Former Atlanta Braves pitcher Tom Glavine was inducted into the Baseball Hall of Fame in Cooperstown, New York, last year. Glavine got his first big-league hit off which former Warner Robins High standout, who was pitching for the St. Louis Cardinals?

(A) Bobby Cox. (B) Danny Cox. (C) Jeff Cox. (D) Cox Cable.

3. April marks the 150th anniversary of the end of the Civil War. Wilson’s Raid through Macon and other Georgia cities followed the South’s surrender. Union General James H. Wilson’s troops captured Jefferson Davis, the president of the Confederacy, on May 10, 1865, near what Middle Georgia community?

(A) Jeffersonville. (B) Davisboro. (C) Irwinville. (D) Bolingbroke.

4. Which Georgia city, chartered in 1959, has been called the “most successful planned community’’ in the nation?

(A) Peachtree City. (B) Bonaire. (C) Dry Branch. (D) Culloden.

5. Singer Little Richard Penniman, a native of Macon, once appeared in a national television commercial for which company with offices located here?

(A) S&S. (B) H&H. (C) YKK. (D) Geico.

6. Billy Henderson, a well-known former high school coach in Georgia, was selected to play in the 1945 All-America Boys Baseball Game at the Polo Grounds in New York following his junior year at Macon’s Lanier High School. Who were the coaches in the game?

(A) Babe Ruth and Ty Cobb. (B) Lou Gehrig and Ted Williams. (C) Yogi Berra and Stan Musial. (D) Jackie Robinson and Willie Mays.

7. Macon-born actress Carrie Preston appeared in which movie about golf in 2000?

(A) “Caddyshack.” (B) “The Legend of Baggar Vance.’’ (C) “Happy Gilmore.’’ (D) “Into the Tiger Woods.’’

8. Which of the following is NOT true about Mary Therese Grabowski, who recently won a whistleblower lawsuit filed against the Georgia National Guard?

(A) She is the only person to hold all four titles of Miss Macon, Miss Warner Robins, Miss Houston County and Miss Cherry Blossom Festival. (B) She is a former television personality at WMAZ. (C) She once headed the 21st Century Partnership in Warner Robins. (D) She has never been to a Barry Manilow concert.

9. Willie “Smokie” Glover Drive runs through Central City Park and is named after Glover, who died in April 1993. Who was he?

(A) Conductor of the Central of Georgia Railroad. (B) Director of the Georgia State Fair. (C) Longtime groundskeeper at Luther Williams Field. (D) Mayor of Lower Poplar Street.

10. The Brick restaurant in Milledgeville features a special pizza with double pepperoni, Italian sausage, bacon and mozzarella cheese. It is named after what legendary south Georgia beast?

(A) Pogo. (B) Hogzilla. (C) Jimmy Carter’s “killer rabbit.’’ (D) Gnat King Cole.

ANSWERS: (1) D. (2) B. (3) C. (4) A. (5) D. (6) A. (7) B. (8) D. (9) C. (10) B.

REPORT CARD: (9-10) Unsinkable. (7-8) All hands on deck. (5-6) Row, row, row your boat. (3-4) Save Our Ship. (0-2) Man overboard.

Contact Gris at 744-4275 or egrisamore@macon.com

  Comments